HjemAktueltNominert til Statens pris for Byggkvalitet 2018 - MOHOLT 50/50 Studentboliger i Trondheim

Nominert til Statens pris for Byggkvalitet 2018 - MOHOLT 50/50 Studentboliger i Trondheim

De tre prosjektene Studentboligene i Trondheim Moholt 50/50, Ulstein Arena i Ulsteinvik og Youngskvartalet i Oslo er alle videre i finalen til å få Statens pris for byggkvalitet 2018. De tre byggene har utmerket seg blant annet innenfor miljø, byggeskikk og fortetting, sier juryleder Erling Lae. Roar Jørgensen AS ved brannavdelingen har vært med til forprosjekt og totalentrepriseunderlag til Moholt 50/50 Studentboligene i Trondheim.

Det ble meldt inn 80 bygg til konkurransen og juryen var rundt og hadde befaring på seks aktuelle bygg for prisen, før de endte opp med de tre ovennevnte byggene.

Alle de tre kandidatene skal være et forbildebygg som andre kan lære av og som kan bidra til å heve, fornye og videreutvikle byggkvaliteten forteller juryen. 

Studentboligene Moholt 50/50 i Trondheim er bestående av 5 tårnhus/bygg i 9 etasjer og barnehage.

Visjonen til Moholt 50/50 var å skape en attraktiv, spennende og robust studentby med gode miljømessige løsninger - blant annet gjennom bruk av massivtre, geovarmesentral og avfallssuganlegg. Intensjonen til studentsamskipsnaden i Trondheim er at dette skal bli hjertet på Moholt.

Brannavdelingen ved Roar Jørgensen as har bistått i forprosjekt og totalentrepriseunderlag til studentboligene og barnehagen. Det er plass til 632 hybelenheter samt noe næringslokaler i 1. etg. på alle tårn. Areal pr. etasje er på ca. 400 m2, totalt 3 700m2 pr.bygg. Vi har til dette prosjektet fått bruke mye av vår spesialkompetanse ved bruk av massivtre i større bygg.

Barnehagen tilhørende Moholt 50/50 er bygget med plass til 171 barn og er på 2.350 m2 BRA.

Vi takker tiltakshaver og oppdragsgiver Studentsamskipsnaden i Trondheim og totalentreprenør Veidekke i Trondheim for vi fikk være med på dette spennende og interessante prosjektet. 

Prisen deles ut 31. oktober 2018.